Program 2021

** Vi er stolte og glade for at kunne præsentere følgende på Den Grænseløse Festival 2021 **

 

FREDAG

Pladsen er åben 12.00 - 02.00

15.30 Velkomst

16:00 Guiding Star Orchestra, koncert

17:30 Fermenting Data, workshop

18-20:00 MAD

20:00 Baby In Vain, koncert

21:00 Fuldmånesamling

22:00 Baby Love and the Van Dangos, koncert

00:00 Tromleorkestret, koncert

DJ

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naturens Eliksirer - Introduktion til alkymiens plantemedicin

v. Lærke Lyhne
"Min workshop introducerer forskellige metoder til at ekstrahere, destillere, krystallisere og transformere medicinske planter til nye former. Vi udvinder og destillerer en medicin fra området omkring festivalen. En medicinsk essens man kan bære med sig og anvende både på indersiden og ydersiden af legemet." 

67558091_793305001072104_6871020849722294272_n-1.jpg

Ebeltoft Gårdbryggeri

Vi er utrolig glade for igen at samarbejde med det lokale bryggeri, Ebeltoft Gårdbryggeri - de leverer velsmagende drikkevarer af høj kvalitet, som vi kan nyde under hele festivalen, som en del af all inclusive billetten.

Fadølsanlæggene skænker:
Øl (flere varianter)
Sodavand (flere varianter) 
Cider brygget på gammel fransk manér

Vi glæder os til at nyde dejlige drikke med jer i sensommersolen!

image1-2.jpg

Alexandra Hasdorf // Yogaflow

Alexandra Hasdorf har undervist i yoga, meditation og filosofi siden 2016 i både ind- og udland. 

Hendes undervisningsstil er kendetegnet ved en hjertevarm, let og legende tilgang, der tillader alle at være med og føle sig velkomne, uanset yogaerfaring. 

En yogaklasse vil typisk have en god blanding af styrke og sved på panden, blandet med mere meditative sekvenser, der efterlader dig med dybe vejrtrækninger og en fornemmelse af at “lande” tilbage hjemme i dig selv.

BabyInVain8374.jpeg

BABY IN VAIN

Selvom de blot er i starten af tyverne, har bandet imponerende hurtigt formået at finde deres egen plads i en genre, der oftest er domineret af midaldrende mænd.

BABY IN VAIN spiller en opdateret version af 90’ernes stonerrock/grunge/alternative rock, med tunge guitar riffs og skingre vokaler, og trækker inspiration fra mange forskellige genrer.

Det er beskidt rock med komplekse og detaljerige kompositioner, ørehængende hooks og to vokaler der smyger sig om hinanden.

Den danske og internationale presse er allerede overbevist, og har givet pigerne 5 og 6 stjernede anmeldelser for deres sange og koncerter på bl.a. Roskilde Festival, og de har fået anbefalinger med på vejen af blandt andet Mojo Magazine’s Kieron Tyler og tyske Intro Magazine

DSCF5301-2.jpeg

‘Bokashi - det kan vi li’

For med Bokashi kan man omsætte sit madaffald til næringsrig jord - nærmest som ved et trylleslag. Og så kan det måske endda være starten på en revolution. 

Vær med når stifter af Komposten (@kompostenofficial) og klimaaktivist Nynne lærer os om den magiske Bokashi og inviterer til samtale om, hvorfor aktivisme holder og hvordan vi selv kan gøre mere af det.

Guiding Star Session 1 (24 of 39).jpg

Guiding Star Orchestra

Guiding Star Orchestra er et kollektiv af musikere som brænder for at spille instrumental roots-reggae musik med en dyb, meditativ og samtidig udadvendt vibration. Kollektivet består af disse dygtige, erfarne musikere:

Oilly Wallace (OTOOTO) på sax,

Morten McCoy (Bremer/McCoy) på keys,

Malte Kaptain (Total Hip Replacement) på trompet,

Zigge Kreutzmann (Wafande) på bas,

Steve Borth (Chllgr) på sax,

Laurits Quist Bilén på trombone,

Endurance (Jah Viisdom/Ras Adam) på trommer,

Tobias Elof på guitar & 'ukulele,

Jonas Yagoubi på percussion,

Mikael "Flenseren" Flensborg (Hess is More/AV AV AV) på dub-knapperne

Deres første single "Upfull Melody" er blevet spillet af flere af de største europæiske soundsystems heriblandt King Shiloh og Blackboard Jungle, dertil har den legendariske, engelske DJ David Rodigan gentagende gange spillet Guiding Star i sit radioprogram på BBC Radio 1Xtra.

IMG_3584.jpg

Værksted for kunstnerspirer v. Marie Koch Kjærgaard

Alle børn i alle aldre inviteres til kunstworkshop. 

Workshoppen bliver et kreativt værksted, hvor man kan arbejde så meget, man har lyst til. Der er intro om lørdag kl 9. Og derefter har værkstedet åbent 9-15 lørdag og 9-12 søndag. Kom, som du er. 

Jeg gik en dag i vinters en tur på jernhatten, og pludselig vrimlede det frem med alle de små væsner, som bor lige der på den gamle skrænt. Nisser eller alfer af en art. De fortalte mig, at de ind imellem mødes for at stå og kigge ud over det uendelige hav.

På afstand ligner sådan et væsen en 3-4 sten stablet oven på hinanden. Men tæt på har de helt forskelligt udtryk - store, små, pjuskede, mørke, mossede mm. 

Dem skal vi prøve at bringe til live i det kreative værksted. Lad os slippe fantasien løs!

MÅNESAMLING

Vi kan samles igen. Vi samles.

Festivalen trækker mennesker til og månen trækker i alt vand på jorden – også vore kroppe. For 10.000 år siden var Månen meget tættere på jorden og fremstod derfor mange gange større. Det var i disse årtusinder, mens vi blev til de mennesker vi er i dag, at mange kulturers myter om og forhold til Månen blev til.

Vi samles til et ritual for Månen. En samling, hvor alle kan være med uanset hvilken overbevisning, eller spirituel praksis man har, eller ikke har.

Månesamlingen ledes af lokale Christine Fentz, kunstnerisk leder af performanceteatret Secret Hotel og Earthwise Residency. Hun arbejder med deltagerinddragende scenekunst om og med de mange arter, vi deler planeten med, og hun er residensvært for kunstnere og forskere, der arbejder med samme grønne emner. Hun var medstifter af Forn Sidr – Asa- og Vanetrossamfundet i Danmark i 1997, har viet par i den førkristne tradition, og desuden gennem mange år rejst blandt shamaner i Tuva, Sibirien.

Månesamlingen foregår fredag kl. 21.00 under festivalen.



LØRDAG

Pladsen er åben 07.00 - 02.00

07:30 Yoga Flow

08-09:30 MAD

09:00 Morgenkor

Kunstspirer-værksted åbner

10:00

  • Naturlig træning, workshop

  • Nordisk Duftspil, oplevelse

  • Fermenting Data, workshop

  • Festivalradioen sender live

11:00 Hvalfugl, koncert

12-14:00 MAD

13:00 Kasper Hesselbjerg, bogreception + servering

14:00

  • Naturens eliksirer, workshop

  • Butoh Lab, workshop

15:00 Cirkus

15.30 Kompost & aktivisme, workshop

16:00 Sært Skarn, koncert

16:30 Fermenting Data, workshop

18-20:00 MAD

20:00 Ibrahim Electric, koncert

22:00 Fastpoholmen, koncert

00:00 Mambe y Danochilango, koncert

Foto_FPH_CampingOrchestern_Creds_Pedro_Bjerregaard.jpeg

FASTPOHOLMEN

En musikalsk cocktail på en base af reggae og folk, med noter af indie, balkan, dub og jazz. Det lyder komplet vanvittigt, og er det sådan set også, men det fungerer bare virkelig, virkelig godt!

Al Fastpoholmen musik udspringer fra sanger og sangskriver Adam Fastholms ideer og kraftfulde kompositioner. Adam skriver, sampler, arrangerer og indspiller størstedelen af hvert nummer før han præsenterer det for hans kusine, medvokalist Dawn Fastholm, og resten af bandet, der så giver sit besyv med til at færdiggøre og udgive musikken.

Live bliver Adam og Dawn sammen med de seks andre musikere, Thomas Fløe Nielsen, Kristoffer Sidenius, Jay Habib, Trine Trash, Kristian Rinck-Henriksen og Anders Juhl Nielsen til et forrygende, virilt og innovativt otte personers band, der altid giver musikken og publikum hundrede procent nærvær og tilstedeværelse. Det er også et yderst legefuldt og uprætentiøst band der byder op til alt fra dans til tårepersere.

67710988_407835026755476_75794550592897024_n.jpg

Fuldmåne 22 August 2021 14:02

Høstmåne / Rotation / Månedøgn / Springflod / Månesyge / Cyklus / Silikater / Lunation / 180 grader

404.254 km

_MG_8296.jpg

Benjamin Buus Hjertemod

Benjamin Buus Hjertemod har siden 2015 undersøgt og undervist i naturlig træning og giver i år to workshops på den grænseløse. Naturen på Jernhatten bliver rammen og vi skal prøve kræfter med animalistiske kravlemønstre, kamplege, bevægelsesflows og skovparkour!

Flere af os har brugt mere tid i naturen det seneste år og disse workshops vil give masser af inspiration til, hvordan vi kan træne og bevæge os alene og sammen.

Geo-pjäserna

Geo-pjäserna udgøres af Rasmus Theisen og Asbjørn Elle. Gruppen arbejder med folkemusik og optræder i et mix af amerikansk bluegrass, new-age og klassisk musik. I en kommende serie af udgivelser er bagtæppet baseret på ny-geografisk research. Konventionerne brydes, og så bliver celloen tung, guitaren jaget vildt og fløjten genopdaget. Hvis man spørger musikerne, kredser deres musik om de gamle slægter på Mols, herregården Quelstrup, søerne og de hemmelighedsfulde campingområder. Gruppen har skrevet 20 kompositioner, som er et musikalsk landkort, et glas te med vodka, og en lille tur på Google Maps. Debut udkommer til efteråret i 2021 og er indspillet i Tved Kirke.
Asbjørn Elle - Cello, keyboard, fløjte, bas, Rasmus Theisen - Guitar, synth, electronics, Søren Breum - Guitar

9E288481-4C1B-4EC8-B73C-F0EEC89267F2.jpg

Vildmarksbade

Vi har igen i år 2 vildmarksbade fyret op med brænde tændt det meste af festivalen.

Badene er placeret lige ved havet, så du kan veksle mellem det kølige hav og det varme vand.

Ibrahim_Electric_2020_@Isak_Hoffmeyer_HI.jpeg

IBRAHIM ELECTRIC

Det danske acid-power-beat-blues-jazz-orkester Ibrahim Electric har i mere end et årti været en af Europas mest populære instrumentalgrupper. Gruppen der består af tre kæmpe kapaciteter indenfor dansk musik, nærmere betegnet guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen, trækker på referencer til både jazz, funk, surf, afrobeat, 50'er rock 'n' roll, soul, blues, disco og meget, meget mere. Alt dette bliver blandet sammen til den klassiske "Ibrahim Electric-gryderet", hvor grundelementerne er energi, power, virtuositet og spilleglæde.

fyr.jpg

Nordiske Duftspil 

Det siges at dufte er fine silketråde der væver jord og himmel sammen.  

Inspirereret af japanske røgelsesceremonier, vil Sigrid Moses-Jacobsen skabe et nordisk duftspil til Den Grænseløse Festival. Et duftspil der spejler sensommeren og stedet – et spil med sanserne, poesien og forestillingsevnen, hvor det som er indre og det som er ydre vil flyde sammen.

10959773_10152575142500025_331319720411229422_n.jpg

Tonny Trifolikom

Tonny Trifolikom er gode venner med Den Grænseløse Festival. På festivalen vil han (udover at bidrage med sit fremragende humør og smukke telte) lave cirkusworkshop for for børn og cirkusforestilling - for ALLE! 

Tonny Trifolikom opdagede sine evner som gøgler på et tidligt tidspunkt. Sammen med sin bedstefar tog han på hestemarked. Hans første forestilling var bag et hestedækken med et par Mester Jakel dukker. I starten af 70érne genoptog Tonny sin families livsstil og sammen med belgierhesten Mongo blev han rejsende. Gennem tiderne har han rejst og optrådt sammen med mange kollegaer. Han er nu komiker, klovn og cirkusdirektør for sit eget firma, Cirkus Mongo.

SØNDAG

Pladsen er åben 07.00 -14.00

07:30 Yoga flow

09:00

  • Morgenkor

  • Kunstspirer-værksted åbner

  • Rasmus Dahl Theisen, Molbofortællinger

10:00

  • Naturlig træning, workshop

  • Nordisk Duftspil, oplevelse

  • Festivalradioen sender live

  • Fermenting Data, workshop

10-12:00 MAD

11:00 Geopjäserne, koncert

12-14:00 Afslutning og fællesbader

 
 
 
 
 
Billede 17.08.2019 18.08.14.jpg

Det Grænseløse Køkken

Elsket er den som sætter sig!

De sidste 5 somre har Det Grænseløse Køkken lavet fællesspisninger rundt omkring på Djursland, hvor vi de første to år var i det midlertidige byrum ved Maltfabrikken. Det Grænseløse Køkken ønsker at skabe møder mellem mennesker omkring det dækkede bord - som betyder det samme i Danmark som resten af verden. Det Grænseløse Køkken er et rum skabt til liv - det liv som du og jeg skaber i det. På festivalen står Det Grænseløse Køkken for alle måltider alle dage baseret på lokale råvarer og produkter. Vi mødes hver dag om langbordene med venner og nye bekendtskaber, sender fadene rundt og giver os tid til at spise sammen.

F213723-R1-04-5-2.jpg

Sært Skarn

Skarn er et særligt dansk ord. Det kan betyde skidt og i menneskelig form være én, der ikke hører til; en ildeset, utérlig og måske endda udstødt person. For medlemmerne er Sært Skarn noget aldeles kærkomment i al sin utilpassethed: Et deformt, kærligt og udtryksfuldt væsen, både summen af deres oplevelser og et rum til at være dem selv, som står i modsætning til tidens hurtighed og konstante krav om effektivitet og resultater. Og det afspejles i musikken, hvor numrene er så lange de er, og der er ikke noget, der skal nås. Tilstedeværelse, ærlighed og mødet med hinanden og publikum er det vigtigste.

Sært Skarn er lyden af storladen melankoli, fængende melodier og poetisk lyrik. De dansksprogede tekster kredser om temaer som menneskehedens forgængelighed og ungdommens uovervindelighed. Genren er kompromisløs alternativ rock med referencer til Radiohead, Jeff Buckley og Kashmir 99'.

Band Photo.jpg

Babylove & the van Dangos

I en verden præget af fast food musik og korte udløbsdatoer kæmper Babylove & the van Dangos for at give publikum den nærværende og levende oplevelse, som kun et live band kan. Med den karismatiske Daniel Broman i front, en stramt svingende rytmegruppe og skarpe salver fra blæserne, har de igennem de sidste 16 år erobret scene efter scene med deres energifyldte musik. Babylove & the van Dangos har for længst slået fast, at de er langtidsholdbare og deres intense live shows begejstrer gang på gang publikum over alt i Europa.

Rødderne er dybt plantet i traditionerne fra den tidlige jamaicanske musik, såsom ska og rocksteady, men Babylove & the van Dangos har ladet grenene vokse vildt uden nogen form for beskæring. Lyt nøje, og du vil høre spor af alt fra blues til doo wop, mens det lyriske pendul svinger fra det politiske til det abstrakte. I pagt med den jamaicanske tradition spiller Babylove & the van Dangos musik, der bevæger både sjælen og fødderne, og dét sætter gang i publikum og lokker smilene frem. Der er ingen tvivl om, at det er på scenen, at bandet gør sig allerbedst, og det er netop gennem deres live optrædener, at de har formået at opbygge en solid europæisk fanbase.

grfest1.png

Fermenting Data

Fermenting Data at Den Grænseløse Festival 2021 is a workshop and a gathering exploring data and fermentation while bringing together nature, (agri)culture and technology into a curious composition. Bring your jars and mobile phones as we will work with our modest friend cabbage as a canvas to start our ferments. We will share and exchange fermenting stories and recipes, and make kin with microbes, vegetables and other plant matter while speculating on living as people, data and others who care.

https://fermentingdata.net/

165058145_137236301735229_5205578925255239288_n.jpg

Mambe & Danochilango

Mambe & Danochilango er en skandinavisk duo med latin amerikanske rødder, der forener rytmen af alle kulturer for at skabe fremtidens verdensmusik. Deres massive lyd og lyriske budskaber er så universelle og verden omfavnende, at én genre aldrig kunne være tilstrækkelig til korrekt at beskrive deres musik, så de har skabt deres egen og har kaldte det “Etnisk Bass”. Deres musik kombinerer etniske, folkelige, stamme og traditionelle elementer med spændende urbane hip-hop og elektro lyde og har derfor altid et godt øje med fremtiden. Med deres nomineringer af Danish Music Awards World som “Best Live Act” i 2016 og “Best World Track” med Cumbia Universal i 2017 er det klart, at denne duos live shows holder fængslende deres voksende publikum i hele Skandinavien og resten af Europa. Deres debutalbum “Kosmopolítes”, der udkom i 2019, byder på et bredt udvalg af følelser og dansbare soundscapes, der inviterer hele verden til at deltage i deres soniske univers.

Skærmbillede 2021-06-06 kl. 21.15.32.png

Kasper Hesselbjerg

Kunstner og forfatter Kasper Hesselbjerg udgiver i forbindelse med festivalen bogen Opskrift på snegle og succes, der også er en servering og performance, samt en have/installation ved Ebeltoft Kunsthal (2021-2022) med skulpturelle elementer og grøntsager/urter som bruges i opskrift såvel som lancering.

226700822_2579422829019735_71806620906079709_n.png

Rasmus Dahl Theisen

Forfatteren Rasmus Dahl Theisen arbejder i en kommende bogserie med molbohistorier. Rammen er Mols/Djursland, altså lokalt genkendeligt, men om vi befinder os tidsmæssigt i en nær for- eller fremtid er svær at afgøre. Vandstanden er steget i området, så her ser anderledes ud, livet ser anderledes ud.